Articole

Ce alimente ne protejează inima?
În decursul ultimului deceniu, s-au efectuat cercetări amănunțite asupra diverselor diete și principii alimentare, investigând eficacitatea lor în prevenirea evenimentelor cardiovasculare sau în ameliorarea afecțiunilor deja instalate. Printre acestea, remarcăm „dieta vedetă” binecunoscută, cum ar fi dieta mediteraneană, precum și dieta DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) și dieta Indo-Mediteraneană (o dietă axată pe consumul
Ce este fibrilația atrială?
Fibrilația atrială reprezintă una dintre cele mai întâlnite tulburări de ritm cardiac, manifestată prin bătăi rapide, inegale și complet neregulate ale inimii. Frecvența cardiacă normală este între 60 și 100 de bătăi pe minut (bpm). În fibrilația atrială frecvența cardiacă poate crește uneori foarte mult chiar și peste 160 -170bpm, iar senzația percepută de cele
Produse vegetale cu efect benefic în afecțiunile cardiovasculare
Conform Organizației Mondiale a Sănătății (WHO), bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial, fiind responsabile de aproximativ 17,9 milioane de decese în fiecare an. Pe lângă terapia farmacologică prescrisă de medicul cardiolog, pacienții pot beneficia de o serie de produse vegetale (plante, frunze, rădăcini, semințe) care pot ameliora starea de sănătate și

Ce sunt palpitațiile?

Ce sunt palpitațiile?
Palpitațiile reprezintă percepția conștientă a bătăilor inimii, regulate sau neregulate, a unor bătăi în plus sau în minus sau senzația de accelerare a ritmului inimii, care poate avea durată variabilă, de la câteva secunde, la câteva minute. Manifestările pot apărea în repaus sau pot fi declanșate de efortul fizic sau de situațiile stresante. În majoritatea
TOP