Despre noi

Platforma RECUPERARE CARDIACĂ a fost dezvoltată la inițiativa Dr. Ștefan Busnatu pentru a veni în sprijinul pacienților cu boală cardiovasculară.

Atunci când ați suferit un eveniment cardiac grav - incluzând un infarct de miocard, o operație pe cord deschis, v-a fost implantat un stent sau ați trecut printr-un episod de insuficiență cardiacă acuta - ați trecut printr-un episod copleșitor și marcant al vieții dumneavoastră.

Acest moment este depășit cu greu de cele mai multe ori, sau cu success, dacă reușiți să parcurgeți un program de recuperare cardiacă.

Recuperarea cardiacă este un program supravegheat medical ce cuprinde mai multe componente (medicație, activitate fizică, controlul greutății, alimentație corectă, renunțare la fumat, reducerea stresului și obținerea unui echilibru psihologic) menit să vă îmbunătățească sănătatea cardiovasculară și să diminueze povara bolii, atât pentru dumneavoastră cât și pentru cei din jurul dumneavoastră.

Recuperarea cardiacă nu vă schimbă trecutul, dar vă va ajuta să vă îmbunătățiți viitorul inimii.

Echipa specializată a Platformei RECUPERARE CARDIACĂ este aici pentru a vă ajuta.

Pacienții înregistrați pe platformă beneficiază de acces la informații medicale de specialitate, în vederea managementului optim post eveniment cardiac, dar și de posibilitatea de a identifica centre de recuperare cardiacă în care ar putea să urmeze programe de reabilitare.

Principalele resurse disponibile pe platformă:

 • Accesul la un instrument de evaluare a stării de sănătate prin intermediul căruia veți primi recomandări personalizate în vederea controlului factorilor de risc cardiovascular
 • Crearea unui profil personal pentru interacțiunea cu membrii comunității dar și cu echipa noastră
 • Materiale educaționale cu informații referitoare la sănătatea cardiovasculară

Echipa noastră

Ștefan Busnatu

Medic cardiolog

Doctor în științe medicale, Șef Lucrări UMF Carol Davila, Prodecan Facultatea de Medicină, Membru secțiunea de prevenție secundară și recuperare EAPC/ESC.

Gabriel Olteanu

Kinetoterapeut

Absolvent Facultatea de Moașe și Asistență Medicală - UMFCD, Masterand Nutriție și Siguranță Alimentară

Andreea Lăcraru

Medic cardiolog

Asistent Universitar UMF "Carol Davila"

Maria Pană

Medic rezident

As. Universitar Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni". Tânăr ambasador al României pe Prevenție Cardiovasculară din partea Asociației Europene de Cardiologie Preventivă, membră a Societății Europene de Cardiologie.

Narcisa Lazăr

Medic rezident cardiologie

Victor Cojocaru

Specialist IT & comunicare

Cum vă putem ajuta?

Doar dumneavoastră puteți face cu adevărat schimbările necesare pentru un stil de viață sănatos. Însă noi putem contribui să le faceți mai ușor. Vă putem ajuta să:

 • înțelegeți totul despre boală
 • înțelegeți tot ce trebuie făcut pentru a vă ajuta inima
 • identificați programul de recuperare care vi se potrivește
 • să renunțați la obiceiurile dăunătoare
 • urmați corect planul de tratament
 • parcurgeți în siguranță programul de activitate fizică
 • vă reconstruiți încrederea în capacitățile dumneavoastră
 • învățați să vă dați seama dacă apar noi probleme
TOP