Medicația corespunzătoare împreună cu modificările stilului de viață reprezintă elementele esențiale din planul dumneavoastră de tratament necesar pentru a vă reduce riscul unor probleme viitoare de sănătate. Este posibil să luați multe medicamente. Anumite medicamente pot scădea considerabil riscul de apariție a unui alt eveniment cardiac. De aceea este important să întelegeți medicamentele și să le administrați în mod corect.

Aceste medicamente pot include:

  • Beta-blocante: aceste medicamente tratează hipertensiunea arterială și alte afecțiuni ale inimii prin reducerea ritmului cardiac și a volumului de muncă al inimii.
  • Antitrombotice (medicamente antiplachetare / anticoagulante): aceste medicamente sunt folosite pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge în arterele dumneavoastră. Pacienții care au avut proceduri cardiace, cum ar fi angioplastie și stenturi pentru a deschide arterele au nevoie de aceste medicamente pentru a ajuta la menținerea arterelor deschise.
  • Inhibitorii de conversie a angiotensinei IECA: această clasă de medicamente tratează hipertensiunea arterială și insuficiența cardiacă, interferând cu producerea de angiotensina a organismului, o substanță chimică din organism care determină strângerea arterelor. Pacienții care nu pot lua inhibitori ai IECA pot să utilizeze blocante ale receptorilor de angiotensină (BRA).
  • Statine: medicamente care ajută procesul organismului și elimina colesterolul LDL (rău). Acest lucru nu numai că scade colesterolul, dar protejează căptuseala interioară a arterelor.

Medicul dumneavoastră vă poate recomanda alte medicamente. Asigurați-vă că informați personalul medical despre toate medicamentele pe care le luați, inclusiv medicamentele fără prescripție medicală, suplimente și preparatele pe baza de plante.

Complianța la tratament

Complianța înseamnă pur și simplu urmarea recomandărilor medicului dvs.. Acestea includ adesea administrarea de medicamente, precum și modificări ale stilului de viață, cum ar fi renunțarea la fumat, alimenția sănătoasă, menținerea unei greutăți sănătoase și efectuarea activității fizice corect.

Menținerea unui stil de viață sănătos este importantă în reducerea riscului de boli cardiace și accident vascular cerebral.

Administrarea corectă a medicamentelor este o altă parte a complianței. Este posibil ca medicamentele să nu funcționeze dacă nu sunt administrate așa cum este prescris, sau pot avea afecte adverse. Sau, fără a ști asta, ați putea contracara un medicament luând un altul.

Luați parte la deciziile de tratament și, dacă nu întelegeți ceva, puneți întrebări. Urmați cu atenție planul de tratament convenit și colaborați cu echipa medicală pentru a rezolva orice problemă.

Administratea medicației

Este esențial să urmați întocmai recomandările planului de tratament. Aceste sfaturi vă pot ajuta să vă amintiți să luați medicamentele:

  • Luați medicamentele la aceeași oră în fiecare zi.
  • Asociați administrarea medicației cu alte evenimente zilnice, cum ar fi periajul dinților.
  • Rugați-i pe cei apropiați să vă ajute să vă amintiți.
  • Păstrați un "calendar de medicamente" în apropierea medicamentelor și faceți o notă de fiecare dată când vă luați doza.
  • Dacă sunteți departe de casă, asigurați-vă că aveți o cantitate suficientă de medicamente cu dumneavoastră pentru a lua dozele prescrise pe durata plecării.
TOP