Chiar și cu factori de risc pentru bolile cardiace, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul sau colesterolul ridicat, persoanele care se bucură de activitate fizică regulată au rate de mortalitate mai mici decât persoanele care nu au factori de risc dar nu sunt activi fizic. Mai mult, persoanele cu afecțiuni cardiace care au o condiție fizică bună trăiesc mai mult timp și au mai puține atacuri de cord decât pacienții cardiaci care nu au o condiție fizică bună. Faptele sunt clare: activitatea fizică regulată aduce beneficii persoanelor care suferă de boli de inimă, precum și celor care nu au.
Activitatea fizică regulată ajută la:
Activitățile fizice care implică o mișcare ritmică constantă a picioarelor și a brațelor se numesc exerciții "aerobe" și sunt deosebit de bune pentru inimă. Exemplele includ mersul pe jos, alergatul, înotul, mersul pe bicicletă și dansul. Exercițiul aerobic regulat condiționează inima să pompeze sânge întregului corp.
Adulții cu afecțiuni cronice sau cu dizabilități ar trebui să beneficieze de o activitate fizică regulată în funcție de abilitățile lor și ar trebui să evite inactivitatea. Recomandările pentru activitate fizică sunt de până la cel puțin 150 de minute (2 ore și 30 de minute) de activitate aerobă cu intensitate moderată sau 75 de minute (1 oră și 15 minute) cu activitate intensă (sau o combinație echivalentă) săptămânal. Preferabil, activitatea ar trebui să se întindă pe parcursul săptămânii.
Colaborați cu medicul dvs. pentru a obține un plan de activitate fizică care să funcționeze pentru nevoile și abilitățile dumneavoastră. Medicul vă va spune ce activități trebuie evitate și ce semne și simptome să monitorizați. Semnele de avertizare că vă antrenați prea tare pot include:
Pentru a rămâne sănătoși și pentru a continua să faceți lucrurile care vă fac placere, experții în sănătate recomandă includerea tuturor celor trei tipuri de activități fizice:
Înainte de a începe și după ce terminați activitățile aerobice sau de forță, mergeți încet timp de cinci până la 10 minute. Încălzirea și răcirea permit o creștere treptată a ritmului cardiac și a respirației la începutul antrenamentului, precum și o scădere treptată la sfârșit. După un antrenament, faceți întinderi pentru a contribui la îmbunătățirea flexibilității.